IH-957128

Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?

En robotplæneklipper skal være et støjsvagt, smart og brugervenligt alternativ til den traditionelle plæneklipper. For at opnå et godt resultat - en tæt og grøn græsplæne - skal du overveje flere faktorer. Heriblandt om du skal have et afgrænsningskabel eller ej, og hvor stor eller kompleks din have er. I denne guide giver vi dig et indblik i fordelene ved at have en robotplæneklipper med afgrænsningskabel og giver dig nyttige råd, før du vælger en robotplæneklipper til din have.

Checkliste: Tænk på dette før du vælger robotplæneklipper

En robotplæneklipper gør arbejdet for dig og holder din græsplæne frisk og sund, så du har tid til at lave andre ting. Et godt resultat afhænger dog af, at du vælger den rigtige robotplæneklipper. Overvej både robottens tekniske udstyr, din have og størrelsen på din græsplæne.

Størrelsen på græsplænen

Du skal vælge en robotplæneklipper, der passer til størrelsen på din græsplæne. Ligesom der findes store og små græsplæner, findes der også store og små robotplæneklippere. Generelt er robotplæneklippere velegnede til græsplæner med et areal på mellem 250 og 1.500 kvadratmeter. Selv de mindste robotplæneklippere med den laveste ydelse og kapacitet kan klare en mellemstor plæne.

Havedesign og forhindringer i haven

Hvis du har mange planter, store møbler eller generelt meget aktivitet i din have, kan det have betydning for, hvilken robotplæneklipper du skal vælge. Du skal vælge en model, der er udstyret med tilstrækkelig funktionalitet til at håndtere en kompleks have.

Læs også: Hvor stor en hældning kan en robotplæneklipper håndtere?

Tilslut til Bluetooth eller smart system

Flere og flere danskere får løsninger, som kan forvandle en normal bolig til et smart home. En af disse løsninger er robotplæneklippere med tilhørende smart systemer, eller hvor det er muligt at koble robotplæneklipperen til brugervenlige apps. Dette gør, at du har mulighed for at betjene robotplæneklipperen direkte fra din smartphone. Det er almindeligt, at robotplæneklippere er udstyret med mulighed for tilkobling til Bluetooth® eller et smart system, som ofte er baseret på AI-teknologi eller andre avancerede funktioner. Det eneste du skal gøre er at tilslutte robotplæneklipperen til dit trådløse netværk via en gateway.

Dyreliv

En have er intet uden et mangfoldigt dyreliv og en sund, frisk vækst. Derfor er det vigtigt at vælge en robotplæneklipper med gode sikkerhedsfunktioner, som overholder de europæiske sikkerhedsstandarder.

Læs også: Beskyt pindsvin mod robotplæneklippere

Mand læser mens han ligger i hængekøjen

Vælg mellem en robotplæneklipper med eller uden afgrænsingskabel

På markedet fås robotplæneklippere både med og uden afgrænsningskabel. Langt de fleste har et afgrænsningskabel, da det øger præcisionen i klipningen og giver en sikker ramme for at undgå skader eller ulykker. Robotplæneklipperen aflæser det afgrænsningskabel, der er skabt i det område, som kablet har indrammet. På den måde kan plæneklipperen dedektere, hvornår og hvor den skal stoppe og dreje.

Hvad er et afgrænsningskabel?

Et afgrænsningskabel er et kabel, der lægges i haven, så robotplæneklipperen kan navigere rundt i haven og vide, inden for hvilket område den skal klippe. Der udlægges også et guidekabel, som forbindes med afgrænsningskablet, som hjælper robotplæneklipperen med at finde tilbage til ladestationen.

En SILENO robotplæneklipper fra GARDENA er udstyret med et afgrænsningskabel, som kommer  i forskellige længder afhængigt af størrelsen på modellen. De største plæneklippere har et 250 meter langt kabel, hvilket er mere end tilstrækkeligt til at dække behovene i en gennemsnitlig dansk have.

GA385-0051

Fordele ved robotplæneklippere med afgrænsningskabel

Robotplæneklippere med afgrænsningskabel er nemme at håndtere og en fornøjelse at arbejde med fra første installation, til du bliver fortrolig med at bruge den. Når du vælger en GARDENA robotplæneklipper, får du alt, hvad du skal bruge – både kabel, ladestation og selve robotten i én kasse. En komplet pakke som er klar til brug fra første dag. Når du har monteret afgrænsningskablet, dedekterer robotplæneklipperen området og kan selv navigere rundt.

Andre fordele ved at vælge en robotplæneklipper med afgrænsningskabel:

• Klipper med præcision: Robotplæneklipperen følger afgrænsnings- og guidekablet og klipper kun inden for det ønskede område

• Håndterer komplekse haver: Robotplæneklipperen kan uden problemer klippe vanskelige eller smalle passager fra 60 cm

• Skaber en frodig vækst: Robotplæneklipperen klipper i et tilfældigt mønster og skaber derfor ikke dybe riller i græsset, hvilket fremmer en tæt vækst

• Mindre følsom over for signalforstyrrelser: En robotplæneklipper med afgrænsningskabel er ikke afhængig af at modtage signaler fra en antenne eller andet ekstraudstyr for at fungere

Samtidig kan du nyde godt af de fordele, der gælder for alle robotplæneklippere – nemlig at du får en velklippet plæne uden selv at skulle løfte en finger.

TY-304823

Tag højde for dette, når du vælger en robotplæneklipper med et afgrænsningskabel

Når du installerer en robotplæneklipper med afgrænsningskabel ligger en stor del af arbejdet i at forberede græsplænen. Du skal sørge for, at haven er ryddet for genstande, som kan beskadige robotplæneklippere samt at finde et sted til at placere ladestationen. Husk at der skal være en stikkontakt i nærheden.

Læg derefter afgrænsningskablet ovenpå græsset. For at opnå et korrekt resultat og sikkerhed er placeringen af kablet altafgørende. Kablet skal løbe fra ladestationen og definere yderpunkterne af det område, du ønsker at få klippet græsset i haven. Kablet fastgøres med små pløkker, der bankes ned i jorden.Efter et par dage vil græsset være vokset op over kablet, så det ikke længere er synligt. Du skal sørge for, at det ligger beskyttet på jorden, og at det er placeret på en måde, der er optimal for klipningen. Optimal klippeydelse afhænger blandt andet af forhindringer, niveauændringer og eventuelle nedkørsler i haven.

Husk! Du kan få hjælp mod betaling fra én af vores installationspartnere til at installere kabel og robotplæneklipperen. Få mere information

Med eller uden afgrænsningskabel: Hvad er forskellen?

Robotplæneklippere uden afgrænsningskabel bruger GPS eller kameraer i stedet for kablet. På den måde kan plæneklipperen navigere rundt i haven og vide, hvor den skal slå græsset, og hvor den ikke skal. Kameraet bruger markører til at lokalisere havens yderpunkter. I stedet for et afgrænsningskabel vil disse forhindre robotplæneklipperen i at passere yderpunkterne. Jo mere kompleks din have er, jo flere af disse bør du installere. Vær opmærksom på at de fleste producenter kun inkluderer to markører i pakken.

Skjulte omkostninger bag robotplæneklippere uden afgrænsningskabel

Der er flere faldgruber forbundet med robotplæneklippere uden afgrænsningskabel, som er vigtige at være opmærksom på. De er afhængige af frit udsyn til satellitterne, da de er baseret på GPS-data, hvilket betyder, at træer eller andre store forhindringer vil påvirke dækningen. Samtidigt kan der være skjulte omkostninger forbundet med robotplæneklippere uden et afgrænsningskabel. Dette er dog forskelligt fra producenter og modeltyper, men kan kræve installering af en antenne til at opfange GPS-signaler og deraf betale for brugen af GPS-data.

Oplev øget præcision når du vælger en robotplæneklipper med afgrænsningskabel

En robotplæneklipper med afgrænsningskabel giver et præcist resultat, som er mindre påvirket af udsving i Wi-Fi- eller satellitsignaler. Kablet lægges oven på jorden, og græsset vil gradvist vokse hen over kablet og blive næsten usynligt med tiden. Anvendelse af et afgrænsningskabel bidrager til den mest optimale klipning. Samtidig er det nemt at foretage justeringer for at sikre et præcist resultat. Da udviklingen af sensorer i robotplæneklippere uden afgrænsningskabel er relativt ny, kan de ikke levere det samme resultat. Afgrænsningskablet er derimod en gennemprøvet og velfungerende teknologi.

Mand tjekker app for at kontrollere robotplæneklipper.

Oplev teknologien bag GARDENA robotplæneklippere

Vores SILENO robotplæneklippere kommer med et afgrænsningskabel, som er afgørende for at opnå det mest præcise klipperesultat. Samtidigt anvender vi avanceret teknologi for at gøre vores robotplæneklippere endnu mere brugervenlige og funktionelle. Dette afspejles i vores to forskellige apps, designet til henholdsvis smart-modellerne og Bluetooth® -modellerne, som tilbyder en bred vifte af funktioner og høj effektivitet.

Uanset hvilken SILENO robotplæneklipper du vælger, er der mange funktioner, du kan drage fordel af. De gør din oplevelse endnu mere brugervenlig og nem. Se de funktioner som vores robotplæneklippere er udstyret med:

• Frostsensor: Når temperaturen nærmer sig frysepunktet, stopper den planlagte klipning
  • SensorControl: Klippetiden justeres automatisk baseret på græssets vækst
  • Auto Weather & Terrain: Robotplæneklipperen kan køre i alle vejrforhold og i alt slags terræn
  • CorridorCut: Robotplæneklipperen klipper græs i smalle passager fra 60 cm mellem afgrænsningskablerne

Forbind din robotplæneklipper til apps

Blandt vores SILENO robotplæneklippere tilbyder vi modeller, der enten kan forbindes til GARDENA Bluetooth® App eller til GARDENA smart App:

GARDENA Bluetooth® App
Med SILENO robotplæneklippere, som er forbundet til GARDENA Bluetooth® App, kan du betjene robotten fra op til 10 meters afstand og indstille tidsintervallet for, hvornår den skal klippe græsset samt den ønskede klippehøjde.

GARDENA smart App:
Vi har udstyret vores smart SILENO robotplæneklippere med en AI-baseret teknologi, som man forbinder med GARDENA smart App*. Robotplæneklipperen kan kortlægge og tilpasse sig løbende, mens du selvfølgelig kan konfigurere den til at klippe når, hvor og hvordan du ønsker. Det betyder, at du kan betjene plæneklipperen fra arbejdet, på ferien eller andre tidspunkter, hvor du ikke er fysisk til stede.

En smart SILENO tilbyder en række ekstra funktioner:

• Garden Mapping: Du kan se konturerne og opsætning af din græsplæne på et kort i appen.
  • Zone Management: Tilpas vedligeholdelsesindstillingerne efter dine behov.
  • Area Protect: Du kan definere områder, der ikke skal klippes.
  • Location Tracking: Du kan spore din robotplæneklippers bevægelser i realtid takket være GPS-baseret sensorfusionsteknologi.
*GARDENA smart App er tilgængelig for smart SILENO city og smart SILENO life.

Sammenlign GARDENA robotplæneklippere